Wat betekent de financiële bazooka voor jou?

Uitstel afbetaling hypothecaire lening

Krijg je het als gezin financieel moeilijk door de coronacrisis dan kan je tot september uitstel krijgen om jouw hypothecaire lening af te betalen. Ook stabiele bedrijven en zelfstandigen kunnen zo'n uitstel krijgen.  Dat kondigde minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) aan samen met de Nationale Bank en de bankenkoepel Febelfin.

Voor alle nieuwe leningen van zelfstandigen of bedrijven wordt een buffer voorzien van 50 miljard euro in het geval die niet kunnen worden betaald door de coronacrisis.

Uitstel tot 30 september

Gezinnen, maar ook bedrijven en zelfstandigen kunnen uitstel krijgen om hun leningen af te betalen als ze in de problemen komen door de coronacrisis.  Diegenen die leningen hebben bij banken, kunnen via hun bankkantoor vragen om tussen vandaag en 30 september geen enkele betaling meer te moeten doen.  

Dat geldt voor bedrijven en zelfstandigen die "levensvatbaar" waren vóór de coronacrisis. Maar het systeem zal ook voor gezinnen gelden. "Gezinnen die kunnen aantonen dat ze een financiële impact hebben door de coronacrisis, bijvoorbeeld door tijdelijke werkloosheid, kunnen aan de bank vragen om tussen vandaag en 30 september geen enkele betaling meer te moeten doen van hun hypothecaire lening."

Hoe gaat dit uitstel van afbetalen precies in zijn werk?

Zowel kapitaal en ook de interesten van jouw hypothecair krediet worden uitgesteld. De totale looptijd van het woonkrediet wordt verlengd met de duurtijd van uitstel van kapitaalsdelging én interesten.

Weet wel!  Het kapitaal wordt je niet kwijtgescholden.  Het bedrag wordt gedurende 6 maand geparkeerd en dit betaal je dan nadien verder af.  Jouw looptijd zal dan waarschijnlijk met 6 maand verlengd worden. 

 

Waar rekening mee houden?

De banken zullen uitstel verlenen indien je kan aantonen dat je een financiële impact hebt ondervonden door corona.

Heb je twijfels of je in aanmerking komt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen je met jouw dromen, ook in moeilijke tijden. 


Bron : VRT news

Extra nieuws en informatie: 

https://m.hln.be/nieuws/binnenland/getroffen-bedrijven-en-particulieren-krijgen-extra-steun-tot-30-september-geen-leningen-meer-terugbetalen-en-nieuwe-kredieten-zullen-blijven-komen~a1792d3d/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/22/financiele-maatregelen-de-croo/

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200322_04898128

Deel dit artikel op: