(Ver)bouwen in 2020: deze premies kan je nog aanvragen.

Hypotheekwereld – Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig voorzien de overheid en je netbeheerder enkele financiële tegemoetkomingen. Zo wordt het bouwen of renoveren van je woning toch net iets haalbaarder.

(Ver)bouwen in 2020: deze premies kan je nog aanvragen.

1 | Energetische renovaties

Bijna 95% van de Vlaamse woningen haalt momenteel de energiedoelstellingen van het Renovatiepact 2050 niet. Daarom maakt netbeheerder Fluvius het mogelijk om premies aan te vragen voor isolatie (dak, muren en vloeren), voor beglazing en voor een warmtepomp, warmteboiler en zonneboiler. 

2 | Totaalrenovatie

Voor wie minstens 3 investeringen uit een pakket van 7 (dak-, muur-, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler en ventilatiesysteem) uitvoert binnen een periode van 5 jaar, geniet nog steeds van een totaalrenovatiebonus die oploopt van 1250 tot 4750 euro in woningen (of de helft hiervan in appartementen). Deze bonus is afhankelijk van het aantal investeringen die je doet.

3 | Sloop- en heropbouwpremie

De sloop- en heropbouwpremie blijft ook dit jaar bestaan. Deze premie bedraagt 7.500 euro. Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om de premie van de Vlaamse overheid aan te vragen voor de installatie van een thuisbatterij. Zo’n batterij maakt het mogelijk om gewonnen energie van zonnepanelen op te slaan in plaats van ze op het net te sturen.

Opgelet | De sloop-en heropbouwpremie moet worden aangevraagd (uiterlijk) binnen de drie maanden na de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Je hoeft dus niet te wachten op de ontvangst van de effectieve vergunning om je slooppremie aan te vragen.

4 | Nieuw in 2020

Enkele bestaande premies worden aangepast in 2020. Voor het installeren van beglazing zakt de premie van €10/m² naar €8/m². Ben je van plan om een warmtepompboiler te installeren? Houd er dan rekening mee dat je daarvoor een premie krijgt van €300 in plaats van €400, zoals in 2019 het geval was.

Heb je nog vragen over de Hypotheekwereld?

Geen probleem! Neem contact op om jouw vragen beantwoord te zien. Wij helpen je met jouw dromen!

Deel dit artikel op: