Blog

"Financiële bazooka": gezinnen met corona-impact moeten woonlening tot september niet betalen, ook uitstel voor bedrijven

Nee, Hypotheekwereld is niet de enige makelaar op de markt. Maar we hebben wél een unieke aanpak.

 
(Ver)bouwen in 2020: deze premies kan je nog aanvragen.

Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig voorzien de overheid en je netbeheerder enkele financiële tegemoetkomingen. Zo wordt het bouwen of renoveren van je woning toch net iets haalbaarder.

Openbaar of uit de hand?

Je hebt besloten om je woning te verkopen, maar je bent er nog niet helemaal uit hoe je de verkoop zal regelen. Verkoop je zelf of ga je via een openbare verkoop? We helpen je even op weg.

Lenen voor een tweede woning? Dit verandert er vanaf januari 2020…

De afschaffing van de Vlaamse woonbonus en de verlaagde registratierechten is de laatste maanden een veelbesproken onderwerp. Maar wat verandert er nu precies als je wil lenen voor een tweede woning? We leggen het even snel voor je uit.

Nieuwe isolatieregels… Wat verandert er vanaf januari 2020?

De laatste maanden komen er duidelijk meer oude woningen op de markt. Dit heeft een voor de hand liggende verklaring : vanaf januari komen er namelijk strengere isolatienormen die duidelijk voelbaar zullen zijn op de huizenmarkt. Het niet voldoen aan deze normen kan leiden tot een ongeschiktheidsverklaring. Hierdoor lijken vele eigenaars te kiezen voor verkoop in plaats van renovatie.

Aankoop nieuwe woning? 5 mythes ontrafeld

 De aankoop van een huis is een grote financiële stap, die veel mensen vroeg of laat zetten. Iedereen heeft wel een bepaald idee over hoe die verkoop in elkaar zit, maar is elke gedachtegang wel correct? We zetten de misverstanden even op een rijtje.